Chlebovka s houbami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 5 krajíc
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 200 g
Kmín drcený 2 špetka
Masox 0.5 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 2 plátek
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme (nebo použijeme houby zamražené), cibuli najemno nakrájíme, starší chleba nakrájíme i s kůrkou, česnek utřeme se špetkou soli.
  2. V silnostěnném hrnci na tuku zpěníme cibuli s houbami, poté podlijeme vodou, přidáme chleba, 2 tenké plátky slaniny, zbylou sůl, kmín, masox a vaříme. Když se chleba rozvaří, polévku rozmixujeme a do vroucí polévky vlijeme rozšlehané vejce a přidáme česnek. Když se vejce srazí, je polévka hotová.