Chlebovka s houbami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
5 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Kmín drcený |
2 špetka |
Masox |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
2 plátek |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé houby očistíme a nakrájíme (nebo použijeme houby zamražené), cibuli najemno nakrájíme, starší chleba nakrájíme i s kůrkou, česnek utřeme se špetkou soli.
- V silnostěnném hrnci na tuku zpěníme cibuli s houbami, poté podlijeme vodou, přidáme chleba, 2 tenké plátky slaniny, zbylou sůl, kmín, masox a vaříme. Když se chleba rozvaří, polévku rozmixujeme a do vroucí polévky vlijeme rozšlehané vejce a přidáme česnek. Když se vejce srazí, je polévka hotová.