Omáčka ze šalvěje
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cibule |
120 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Protlak rajčatový |
10 ml |
Rajčata |
100 g |
Šalvěj čerstvá |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar telecí |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 32 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme zpěnit na polovině másla. Přidáme pokrájenou šalvěj, svazek bylinek a víno. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Přilijeme vývar a protlak a povaříme dalších 15 minut.
- Zbylé máslo rozpustíme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit. Jíšku vmícháme do omáčky.
- Přidáme pokrájená rajčata a sekanou petržel, osolíme, opepříme a podáváme.