Omáčka ze šalvěje

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cibule 120 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Protlak rajčatový 10 ml
Rajčata 100 g
Šalvěj čerstvá 10 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 200 ml
Vývar telecí 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme zpěnit na polovině másla. Přidáme pokrájenou šalvěj, svazek bylinek a víno. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Přilijeme vývar a protlak a povaříme dalších 15 minut.
  2. Zbylé máslo rozpustíme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit. Jíšku vmícháme do omáčky.
  3. Přidáme pokrájená rajčata a sekanou petržel, osolíme, opepříme a podáváme.