Vánoční kuba
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Houby sušené |
50 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Kroupy střední |
300 g |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
130 ml |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
700 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby namočíme do 100 ml vody alespoň na tři čtvrtě hodiny. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přebrané a propláchnuté kroupy dáme vařit do 600 ml vody se špetkou soli a s tukem. Česnek utřeme se špetkou soli.
- K osmažené cibuli vmícháme houby i s vodou, kmín, zbylou sůl a dusíme, dokud nejsou houby měkké.
- Vařené kroupy přecedíme a v míse smícháme s dušenými houbami, majoránkou a česnekem.
- Směs vložíme do olejem vymazaného pekáče, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny.