Vánoční kuba

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Houby sušené 50 g
Kmín drcený 1 špetka
Kroupy střední 300 g
Majoránka 2 kávová lžička
Mléko plnotučné 130 ml
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby namočíme do 100 ml vody alespoň na tři čtvrtě hodiny. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přebrané a propláchnuté kroupy dáme vařit do 600 ml vody se špetkou soli a s tukem. Česnek utřeme se špetkou soli.
  2. K osmažené cibuli vmícháme houby i s vodou, kmín, zbylou sůl a dusíme, dokud nejsou houby měkké.
  3. Vařené kroupy přecedíme a v míse smícháme s dušenými houbami, majoránkou a česnekem.
  4. Směs vložíme do olejem vymazaného pekáče, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny.