Lívance plněné kapustou

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 20 g
Kapusta hlávková 300 g
Mléko polotučné 1000 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Mouka pšeničná hrubá 300 g
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z droždí, cukru, šálku vlažného mléka a trochy mouky necháme vzejít kvásek. Přidáme jej do mouky promíchané se solí, zbylým mlékem a vejcem. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Očištěnou a omytou kapustu nakrájíme na kostičky, spaříme horkou vodou, necháme přejít varem. Přecedíme, po okapání vložíme na část rozehřátého oleje, mírně podlijeme, osolíme a opepříme. Kapustu dusíme doměkka, všechna šťáva má být vydušená.
  3. Vychladlou kapustu vmícháme do vykynutého těsta. V lívanečníku na zbylém oleji smažíme lívance po obou stranách.
  4. Můžeme podávat teplé i studené.