Lívance plněné kapustou
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
20 g |
Kapusta hlávková |
300 g |
Mléko polotučné |
1000 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Mouka pšeničná hrubá |
300 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Z droždí, cukru, šálku vlažného mléka a trochy mouky necháme vzejít kvásek. Přidáme jej do mouky promíchané se solí, zbylým mlékem a vejcem. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- Očištěnou a omytou kapustu nakrájíme na kostičky, spaříme horkou vodou, necháme přejít varem. Přecedíme, po okapání vložíme na část rozehřátého oleje, mírně podlijeme, osolíme a opepříme. Kapustu dusíme doměkka, všechna šťáva má být vydušená.
- Vychladlou kapustu vmícháme do vykynutého těsta. V lívanečníku na zbylém oleji smažíme lívance po obou stranách.
- Můžeme podávat teplé i studené.