Slanečci v olejové omáčce

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Slaneček 750 g
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slanečky namočíme do studené vody na 12 hodin.
  2. Potom ryby očistíme a nakrájíme na řezy široké asi 1 cm. Urovnáme na servírovací mísu.
  3. Všechny přísady na omáčku kromě kopru a petrželky smícháme a nalijeme na slanečkové řezy. Posypeme nasekaným koprem a petrželkou.
  4. Pokrm před podáváním dobře vychladíme.