Slanečci v olejové omáčce
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Slaneček |
750 g |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slanečky namočíme do studené vody na 12 hodin.
- Potom ryby očistíme a nakrájíme na řezy široké asi 1 cm. Urovnáme na servírovací mísu.
- Všechny přísady na omáčku kromě kopru a petrželky smícháme a nalijeme na slanečkové řezy. Posypeme nasekaným koprem a petrželkou.
- Pokrm před podáváním dobře vychladíme.