Tagliatelle s čočkou a rajčatovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
150 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Tagliatelle |
400 g |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
4 l |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Polévkovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Na oleji osmahneme slaninu, cibuli a česnek.
- Čocku propláchneme a spolu smrkví a petrželí krátce podusíme. Přidáme bobkový list a tymián a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Rajčata i s tekutinou přilijeme k vývaru, přivedeme k varu a asi 30 minut vaříme, dokud čočka nezměkne. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme petrželku.
- Tagliatelle uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Podáváme přelité omáčkou.