Tagliatelle s čočkou a rajčatovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Čočka jedlá 150 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Tagliatelle 400 g
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Voda pitná 4 l
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polévkovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Na oleji osmahneme slaninu, cibuli a česnek.
  2. Čocku propláchneme a spolu smrkví a petrželí krátce podusíme. Přidáme bobkový list a tymián a zalijeme zeleninovým vývarem.
  3. Rajčata i s tekutinou přilijeme k vývaru, přivedeme k varu a asi 30 minut vaříme, dokud čočka nezměkne. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme petrželku.
  4. Tagliatelle uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Podáváme přelité omáčkou.