Těsto piškotové dortové

Ingredience


Cukr moučkový 500 g
Cukr vanilka 10 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká 370 g
Pomerančová kůra 20 g
Vejce slepičí 16 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce rozklepeneme všechna vejce, přisypeme cukr a na mírném ohni lehce zahříváme, přitom intenzivně šleháme metlou. Jakmile se cukr s vejci spojí, odstavíme z ohně. Vejce se nesmí srazit. Do vychladlé hmoty přidáme strouhanou pomerančovou kůru, vanilkový cukr, mouku a nakonec pomalu za stálého míchání přilijeme rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme a necháme pár minut odstát.
  2. Toto těsto používáme jako základní piškot na dorty.