Kořeněný grilovaný kapr

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapr obecný 600 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kečup 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 125 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce kapra osolíme, okořeníme kari kořením,zakapeme olejem a citronovou šťávou. Porce urovnáme na rozehřátý gril a opečeme.
  2. V kastrůlku na másle zpěníme mletou papriku, přilijeme trochu vody, přidáme kečup, worcester a chvíli povaříme.
  3. Porce kapra upravíme na talíře a přelijeme kořeněnou směsí.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo se smaženými hranolky.