Kořeněný grilovaný kapr
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
600 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
125 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce kapra osolíme, okořeníme kari kořením,zakapeme olejem a citronovou šťávou. Porce urovnáme na rozehřátý gril a opečeme.
- V kastrůlku na másle zpěníme mletou papriku, přilijeme trochu vody, přidáme kečup, worcester a chvíli povaříme.
- Porce kapra upravíme na talíře a přelijeme kořeněnou směsí.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo se smaženými hranolky.