Žampionové ranečky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salám měkký |
400 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salám nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na čtvrtky nakrájené hlavičky žampionů. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
- Směs urovnáme na čtverce alobalu a každou porci dobře zabalíme.
- Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- Před podáváním alobal rozbalíme a pokrm zakapeme kečupem.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.