Žampionové ranečky

Ingredience


Cibule 2 ks
Kečup 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salám měkký 400 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salám nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na čtvrtky nakrájené hlavičky žampionů. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
  2. Směs urovnáme na čtverce alobalu a každou porci dobře zabalíme.
  3. Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  4. Před podáváním alobal rozbalíme a pokrm zakapeme kečupem.
  5. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.