Plněné masové krokety v alobalu
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Maso mleté - mix |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Okurky nakládané |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salám měkký |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
1.5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mleté maso s 1 vejcem, hladkou moukou, předem navlhčenou a vymačkanou žemlí, nasekanou cibulí, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše dobře promícháme.
- Z masové směsi vytvarujeme 4 placky a každou poklademe 1/4 uvařeného vejce, kouskem salámu a 1/4 okurky. Stočíme do tvaru šišky, vložíme do alobalu potřeného máslem a dobře zabalíme.
- Krokety pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 20 minut.
- Potom alobal otevřeme a maso ještě chvíli dopékáme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.