Plněné masové krokety v alobalu

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Maso mleté - mix 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Okurky nakládané 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Salám měkký 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 1.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mleté maso s 1 vejcem, hladkou moukou, předem navlhčenou a vymačkanou žemlí, nasekanou cibulí, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše dobře promícháme.
  2. Z masové směsi vytvarujeme 4 placky a každou poklademe 1/4 uvařeného vejce, kouskem salámu a 1/4 okurky. Stočíme do tvaru šišky, vložíme do alobalu potřeného máslem a dobře zabalíme.
  3. Krokety pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 20 minut.
  4. Potom alobal otevřeme a maso ještě chvíli dopékáme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.