Tuňák se zelenou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapary 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy zelené 8 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 8 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tuňák obecný 500 g
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předehřejeme si troubu na 190 °C.
  2. Vedle v zapékací misce smícháme nadrobno nasekanou čerstvou petržel, opláchnutou, jader zbavenou, na kostičky pokrájenou zelenou papriku, nadrobno nakrájené olivy, kapary a lžičku natrhaného tymiánu, lžíci oleje, citronovou šťávu a víno. Směs vložíme na podušení na 10 minut do trouby.
  3. Vyndáme misku z trouby a snížíme teplotu na 180 stupňů. Do směsi vložíme na 4 díly rozříznutý steak z tuňáka, polijeme ho šťávou ze směsi, pokapeme zbylým olejem, posolíme a opepříme. Misku vložíme opět do trouby na 10 až 15 minut a pečeme, až je ryba dle naší chuti. Jakmile je ryba hotová, servírujeme horké na stůl.