Tuňák se zelenou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy zelené |
8 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
8 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuňák obecný |
500 g |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předehřejeme si troubu na 190 °C.
- Vedle v zapékací misce smícháme nadrobno nasekanou čerstvou petržel, opláchnutou, jader zbavenou, na kostičky pokrájenou zelenou papriku, nadrobno nakrájené olivy, kapary a lžičku natrhaného tymiánu, lžíci oleje, citronovou šťávu a víno. Směs vložíme na podušení na 10 minut do trouby.
- Vyndáme misku z trouby a snížíme teplotu na 180 stupňů. Do směsi vložíme na 4 díly rozříznutý steak z tuňáka, polijeme ho šťávou ze směsi, pokapeme zbylým olejem, posolíme a opepříme. Misku vložíme opět do trouby na 10 až 15 minut a pečeme, až je ryba dle naší chuti. Jakmile je ryba hotová, servírujeme horké na stůl.