Studená letní kuřecí polévka

Ingredience


Červená řepa sterilovaná 100 g
Houby čerstvé 100 g
Kopr čerstvý 1 hrst
Kuřecí prsa 200 g
Okurky nakládané 4 ks
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 l
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa zalijeme 1/4 l vody, osolíme a uvaříme na mírném ohni. Maso vyjmeme a necháme vychladnout. Houby očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a ve vývaru povaříme cca 5 min. Odstavíme a necháme vystydnout.
  2. Červenou řepu a okurky necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky. Maso rozkrojíme na nudličky. Bylinky opláchneme, osušíme a lístky nasekáme na jemno. Houby scedíme a vývar si ponecháme v hrnci. Vmícháme do něj smetanu a pivo.
  3. Zeleninu a maso dáme do mísy, přidáme bylinky, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, promícháme a necháme 3 h chladit v lednici.
  4. Polévku podáváme studenou, jako přílohu můžeme použít chléb.