Studená letní kuřecí polévka
Ingredience
Červená řepa sterilovaná |
100 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Kuřecí prsa |
200 g |
Okurky nakládané |
4 ks |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 l |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa zalijeme 1/4 l vody, osolíme a uvaříme na mírném ohni. Maso vyjmeme a necháme vychladnout. Houby očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a ve vývaru povaříme cca 5 min. Odstavíme a necháme vystydnout.
- Červenou řepu a okurky necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky. Maso rozkrojíme na nudličky. Bylinky opláchneme, osušíme a lístky nasekáme na jemno. Houby scedíme a vývar si ponecháme v hrnci. Vmícháme do něj smetanu a pivo.
- Zeleninu a maso dáme do mísy, přidáme bylinky, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, promícháme a necháme 3 h chladit v lednici.
- Polévku podáváme studenou, jako přílohu můžeme použít chléb.