Kynutá bábovka
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
20 g |
Droždí |
30 g |
Hrozinky |
20 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka polohrubá |
500 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Formu na bábovku vymastíme slabě máslem a vysypeme moukou. Po obvodu vyložíme formu celými, oloupanými mandlemi.
- Z uvedených přísad vypracujeme hustší těsto, přidáme rozinky a formu do tří čtvrtin naplníme. Necháme půl hodiny kynout.
- Ve středně teplé troubě pečeme asi 1 hodinu. Špejlí zkusíme, zda je bábovka upečená, vyklopíme ji a ještě teplou pocukrujeme.