Kynutá bábovka

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 20 g
Droždí 30 g
Hrozinky 20 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka polohrubá 500 g
Rum 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu na bábovku vymastíme slabě máslem a vysypeme moukou. Po obvodu vyložíme formu celými, oloupanými mandlemi.
  2. Z uvedených přísad vypracujeme hustší těsto, přidáme rozinky a formu do tří čtvrtin naplníme. Necháme půl hodiny kynout.
  3. Ve středně teplé troubě pečeme asi 1 hodinu. Špejlí zkusíme, zda je bábovka upečená, vyklopíme ji a ještě teplou pocukrujeme.