Garnátové gumbo

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 18 g
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Garnát obecný 250 g
Klobása - Čabajka 175 g
Kmín mletý 0.25 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 30 g
Okra - Ibišek jedlý 250 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Oregano sušené 0.25 kávová lžička
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř cayenský 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 750 g
Rýže loupaná 160 g
Sůl 1 g
Vývar rybí 1.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku, 1 stonek nakrájeného řapíkatého celeru, 3 utřené stroužky česneku, nasekanou petrželovou nať a cca 8 minut opékáme do změknutí.
  2. Přidáme mouku a ještě cca 1 minutu mícháme.
  3. Přidáme mletou papriku, mletý kmín, oregano a mícháme cca 1 minutu. Přidáme na kostičky nakrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, na kostičky nakrájenou čabajku a vývar. Vaříme cca 30 minut, mícháme, až polévka mírně zhoustne.
  4. Přidáme na kolečka nakrájené tobolky ibišku jedlého a cca 6 minut ho vaříme. Přidáme vařené, očištěné a oloupané garnáty a prohřejeme je. Přidáme kajenský pepř, sůl, pepř.
  5. Podáváme s kopečkem vařené rýže, zdobíme velkými uvařenými garnáty a mladou cibulkou.