Garnátové gumbo
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
18 g |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Garnát obecný |
250 g |
Klobása - Čabajka |
175 g |
Kmín mletý |
0.25 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Okra - Ibišek jedlý |
250 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
0.25 kávová lžička |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř cayenský |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
750 g |
Rýže loupaná |
160 g |
Sůl |
1 g |
Vývar rybí |
1.25 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku, 1 stonek nakrájeného řapíkatého celeru, 3 utřené stroužky česneku, nasekanou petrželovou nať a cca 8 minut opékáme do změknutí.
- Přidáme mouku a ještě cca 1 minutu mícháme.
- Přidáme mletou papriku, mletý kmín, oregano a mícháme cca 1 minutu. Přidáme na kostičky nakrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, na kostičky nakrájenou čabajku a vývar. Vaříme cca 30 minut, mícháme, až polévka mírně zhoustne.
- Přidáme na kolečka nakrájené tobolky ibišku jedlého a cca 6 minut ho vaříme. Přidáme vařené, očištěné a oloupané garnáty a prohřejeme je. Přidáme kajenský pepř, sůl, pepř.
- Podáváme s kopečkem vařené rýže, zdobíme velkými uvařenými garnáty a mladou cibulkou.