Pikantní polévka nakyselo

Ingredience


Bambusové výhonky 90 g
Cibulka jarní 2 ks
Fazolové klíčky 30 g
Kuřecí maso vařené 90 g
Mouka kukuřičná 3 polévková lžíce
Nudle rýžové 60 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej sezamový 2 kávová lžička
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Pepř cayenský 0.25 kávová lžička
Shiitake houby 2 ks
Sýr sójový - Tofu 125 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1.25 l
Zelí čínské 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby dáme do misky s horkou vodou a cca 30 minut namáčíme.
  2. Do hrnce dáme mezitím na nudličky nakrájené čínské zelí, vývar a cca 5 minut vaříme.
  3. Nudle nalámeme na menší kousky a vaříme je v jiném hrnci s vroucí vodou cca 3 minuty, scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou.
  4. Houby scedíme a vodu z nich si necháme. Nakrájíme je na nudličky a odložíme.
  5. Do hrnce se zelím a vývarem přidáme na kostky nakrájené tofu, na kostky nakrájené uvařené kuřecí maso, posekané fazolové klíčky, uvařené nudle, nakrájené houby na nudličky a vodu, v níž se houby máčely.
  6. Povaříme a zalijeme vodou s rozmíchanou kukuřičnou moukou. Povaříme a do polévky pomalu lijeme rozšlehaná vejce. Vytvoří se tenké nitky.
  7. Přidáme ocet, sojovou omáčku, bílý a kajenský pepř.
  8. Jednotlivé porce pokapeme sezamovým olejem a zdobíme kolečky jarní cibulky.