Pikantní polévka nakyselo
Ingredience
Bambusové výhonky |
90 g |
Cibulka jarní |
2 ks |
Fazolové klíčky |
30 g |
Kuřecí maso vařené |
90 g |
Mouka kukuřičná |
3 polévková lžíce |
Nudle rýžové |
60 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Pepř cayenský |
0.25 kávová lžička |
Shiitake houby |
2 ks |
Sýr sójový - Tofu |
125 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1.25 l |
Zelí čínské |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby dáme do misky s horkou vodou a cca 30 minut namáčíme.
- Do hrnce dáme mezitím na nudličky nakrájené čínské zelí, vývar a cca 5 minut vaříme.
- Nudle nalámeme na menší kousky a vaříme je v jiném hrnci s vroucí vodou cca 3 minuty, scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou.
- Houby scedíme a vodu z nich si necháme. Nakrájíme je na nudličky a odložíme.
- Do hrnce se zelím a vývarem přidáme na kostky nakrájené tofu, na kostky nakrájené uvařené kuřecí maso, posekané fazolové klíčky, uvařené nudle, nakrájené houby na nudličky a vodu, v níž se houby máčely.
- Povaříme a zalijeme vodou s rozmíchanou kukuřičnou moukou. Povaříme a do polévky pomalu lijeme rozšlehaná vejce. Vytvoří se tenké nitky.
- Přidáme ocet, sojovou omáčku, bílý a kajenský pepř.
- Jednotlivé porce pokapeme sezamovým olejem a zdobíme kolečky jarní cibulky.