Žlutá hrachová polévka s masem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Hrách loupaný |
400 g |
Hřebíček |
2 ks |
Nové koření celé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová žebra |
500 g |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušený hrách nasypeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a namočíme na 2 hodiny. Žebírka omyjeme, vložíme do hrnce spolu se zázvorem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem zalijeme 1,5 l vody a přivedeme k varu. Zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 1,5 h.
- Namočený hrách poté scedíme přes síto a necháme okapat. Přidáme ho do polévky a ochutíme solí. Na mírném ohni vaříme další 1 h. Zázvor, bobkový list, koření a žebírka vyjmeme, maso obereme, nakrájíme nadrobno a vrátíme do hrnce.
- Polévku dochutíme solí, pepřem, rozdělíme do misek a podáváme dozdobenou sekanou petrželkou.