Kořeněná Mulligatawny

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hřebíček 2 ks
Jablka 1 ks
Jogurt bílý 150 g
Kari koření 3 kávová lžička
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Kuřecí maso grilované 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 hrst
Rýže dlouhozrnná 100 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 1.5 l
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme cibuli, česnek a zázvor a na jemno nasekáme. Mrkev a celer očistíme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři roztlučeme hřebíček a římský kmín.
  2. Rozehřejeme máslo a drcené koření na něm osmahneme. Přidáme česnek, cibuli, zázvor a zeleninu a krátce orestujeme. Posypeme kari a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Poté přimícháme rýži a jogurt a vaříme na středním ohni, nezakryté, cca 15 min.
  3. Mezitím rozčtvrtíme jablko, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Z masa odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jablkem přidáme do polévky. Povaříme dalších 5 min. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  4. Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanými lístky petrželky a podáváme.