Kořeněná Mulligatawny
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hřebíček |
2 ks |
Jablka |
1 ks |
Jogurt bílý |
150 g |
Kari koření |
3 kávová lžička |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí maso grilované |
250 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 hrst |
Rýže dlouhozrnná |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
1.5 l |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme cibuli, česnek a zázvor a na jemno nasekáme. Mrkev a celer očistíme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři roztlučeme hřebíček a římský kmín.
- Rozehřejeme máslo a drcené koření na něm osmahneme. Přidáme česnek, cibuli, zázvor a zeleninu a krátce orestujeme. Posypeme kari a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Poté přimícháme rýži a jogurt a vaříme na středním ohni, nezakryté, cca 15 min.
- Mezitím rozčtvrtíme jablko, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Z masa odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jablkem přidáme do polévky. Povaříme dalších 5 min. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanými lístky petrželky a podáváme.