Polévka Gaspacho
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb konzumní |
100 g |
Chléb toastový |
0.5 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Ocet vinný |
0.5 polévková lžíce |
Okurka salátová |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
75 g |
Paprika žlutá |
75 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Rajčatová šťáva |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaná rajčata, očištěné okurky, papriky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Část oddělíme a použijeme jako vložku do polévky. Do větší části zeleniny přidáme česnek, rajčatový protlak, vinný ocet, olivový olej, rajčatovou šťávu,sůl, pepř a namočený toastový chléb a vše důkladně rozmixujeme. Do rozmixované polévky přidáme zbylou zeleninu a dáme na 2 hodiny chladit do lednice.
- Vychladlou polévku podáváme ozdobenou bazalkou a pečenými krutonky.