Polévka Gaspacho

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 1 stroužek
Chléb konzumní 100 g
Chléb toastový 0.5 krajíc
Cibule 1 ks
Ocet vinný 0.5 polévková lžíce
Okurka salátová 100 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Paprika zelená 75 g
Paprika žlutá 75 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Rajčatová šťáva 100 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaná rajčata, očištěné okurky, papriky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Část oddělíme a použijeme jako vložku do polévky. Do větší části zeleniny přidáme česnek, rajčatový protlak, vinný ocet, olivový olej, rajčatovou šťávu,sůl, pepř a namočený toastový chléb a vše důkladně rozmixujeme. Do rozmixované polévky přidáme zbylou zeleninu a dáme na 2 hodiny chladit do lednice.
  2. Vychladlou polévku podáváme ozdobenou bazalkou a pečenými krutonky.