Ravioli jablečné

Ingredience


Cukr moučkový 80 g
Jablka 700 g
Listové těsto 250 g
Marmeláda meruňková 50 g
Máslo čerstvé 20 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce s trochou vody, přisypeme cukr, přidáme lžíci másla a povaříme 5 až 7 minut. Přebytečnou vodu slijeme, necháme vychladnout a k jablkům přimícháme meruňkovou marmeládu.
  2. Listové těsto vyválíme na tenký plát, tvořítkem vykrájíme kolečka, na která poklademe jablečno-meruňkovou směs, těsto přehneme, okraje spojíme a zpevníme.
  3. Do hrnce s vroucí vodou přidáme špetku soli, nasypeme do ní ravioli a zvolna povaříme 15 minut. Scedíme a ještě teplé rozdělíme na talíře.