Kuře s ořechovým pyré

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Jogurt bílý 150 g
Kuřecí prsa 800 g
Olej olivový 60 ml
Ořechy vlašské 150 g
Pažitka 40 g
Pepř černý mletý 4 g
Sůl 8 g
Víno bílé 200 ml
Vývar zeleninový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso naklepeme přes mikroten, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran. Přilijeme víno, zeleninový vývar, přidáme bobkový list, pozvolna přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až maso změkne, bobkový list vyjmeme.
  2. Mezitím rozmixujeme česnek a ořechy na hladké pyré, přidáme jogurt a rozmícháme.
  3. Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Do výpeku na pánvi vlijeme jogurtovo-ořechovou směs a opatrně zahříváme 5 minut, aby se ingredience propojily,ale pozor, nesmí přejít varem, jinak se omáčka srazí!
  4. Maso přelité omáčkou podáváme ozdobené posekanou pažitkou např. s chlebem nebo rýží.