Kuře s ořechovým pyré
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Jogurt bílý |
150 g |
Kuřecí prsa |
800 g |
Olej olivový |
60 ml |
Ořechy vlašské |
150 g |
Pažitka |
40 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso naklepeme přes mikroten, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran. Přilijeme víno, zeleninový vývar, přidáme bobkový list, pozvolna přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až maso změkne, bobkový list vyjmeme.
- Mezitím rozmixujeme česnek a ořechy na hladké pyré, přidáme jogurt a rozmícháme.
- Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Do výpeku na pánvi vlijeme jogurtovo-ořechovou směs a opatrně zahříváme 5 minut, aby se ingredience propojily,ale pozor, nesmí přejít varem, jinak se omáčka srazí!
- Maso přelité omáčkou podáváme ozdobené posekanou pažitkou např. s chlebem nebo rýží.