Drůbeží polévka s petrželovými svítky

Ingredience


Cibule 2 ks
Kuřecí čtvrtky 400 g
Máslo čerstvé 10 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vývar slepičí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole rozpálíme olej, přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a omyté kuřecí čtvrtky. Ze všech stran opečeme, zalijeme vroucím vývarem a vaříme asi 45 minut.
  2. Z mouky, vejce, mléka a soli umícháme těsto, necháme je asi 30 minut odpočinout. Potom do těsta vmícháme nasekanou petržel. V pánvi rozehřejeme máslo a z těsta na něm upečeme jemnou omeletu. Srolujeme ji a nakrájíme na kolečka.
  3. Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na tenké plátky, zalijeme scezeným vývarem, opepříme, osolíme a povaříme 2-3 minuty.
  4. Z uvařeného kuřete obereme měkké maso, rozdělíme do talířů spolu se svítky a zalijeme polévkou.