Drůbeží polévka s petrželovými svítky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kuřecí čtvrtky |
400 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar slepičí |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole rozpálíme olej, přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a omyté kuřecí čtvrtky. Ze všech stran opečeme, zalijeme vroucím vývarem a vaříme asi 45 minut.
- Z mouky, vejce, mléka a soli umícháme těsto, necháme je asi 30 minut odpočinout. Potom do těsta vmícháme nasekanou petržel. V pánvi rozehřejeme máslo a z těsta na něm upečeme jemnou omeletu. Srolujeme ji a nakrájíme na kolečka.
- Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na tenké plátky, zalijeme scezeným vývarem, opepříme, osolíme a povaříme 2-3 minuty.
- Z uvařeného kuřete obereme měkké maso, rozdělíme do talířů spolu se svítky a zalijeme polévkou.