Paprikové špagety s pestem
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
3 stroužek |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
145 ml |
Oregano čerstvé |
1 kávová lžička |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
700 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
50 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Voda pitná |
4 l |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme. Piniové oříšky nasucho opražíme, česnek nakrájíme na kousky. Vše osolíme 1/2 lžičkou soli a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný sýr, přilijeme 125 ml oleje a mícháme, aby vznikla kompaktní zelená hmota.
- Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat.
- Očištěné, na nudličky nakrájené papriky podusíme na zbylém oleji 5 minut. Přilijeme vývar, ocet a povaříme dalších 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, nasekaným oreganem a rozmarýnem.
- Špagety v nahřáté míse promícháme s paprikovou směsí a pestem. Upravíme na talíře a podáváme.