Paprikové špagety s pestem

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 3 stroužek
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový 145 ml
Oregano čerstvé 1 kávová lžička
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 700 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Špagety 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 50 g
Sýr Parmezán 50 g
Voda pitná 4 l
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme. Piniové oříšky nasucho opražíme, česnek nakrájíme na kousky. Vše osolíme 1/2 lžičkou soli a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný sýr, přilijeme 125 ml oleje a mícháme, aby vznikla kompaktní zelená hmota.
  2. Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat.
  3. Očištěné, na nudličky nakrájené papriky podusíme na zbylém oleji 5 minut. Přilijeme vývar, ocet a povaříme dalších 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, nasekaným oreganem a rozmarýnem.
  4. Špagety v nahřáté míse promícháme s paprikovou směsí a pestem. Upravíme na talíře a podáváme.