Rajská omáčka s příchutí masa
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
75 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuchyňským mixérem nakrouháme cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Přidáme stroužky česneku a rozmixujeme.
- Zeleninovou směs vložíme spolu s nakrájeným slaninou do velké pánve. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni 5 minut. Nalijeme víno, osolíme a opepříme a vaříme při mírném ohni dalších 5 minut. Poté přidáme rajčata. Vaříme 40 minut, občas zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody.
- Omáčku přes síto propasírujeme pomocí lžíce.
- Omáčku vrátíme do hrnce. Když je omáčka moc hustá, zředíme trochou horké vody nebo vínem. Dochutíme solí a pepřem.