Rajská omáčka s příchutí masa

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuchyňským mixérem nakrouháme cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Přidáme stroužky česneku a rozmixujeme.
  2. Zeleninovou směs vložíme spolu s nakrájeným slaninou do velké pánve. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni 5 minut. Nalijeme víno, osolíme a opepříme a vaříme při mírném ohni dalších 5 minut. Poté přidáme rajčata. Vaříme 40 minut, občas zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody.
  3. Omáčku přes síto propasírujeme pomocí lžíce.
  4. Omáčku vrátíme do hrnce. Když je omáčka moc hustá, zředíme trochou horké vody nebo vínem. Dochutíme solí a pepřem.