Rajčatová španělská polévka

Ingredience


Bageta 4 krajíc
Česnek 5 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Chléb italský 225 g
Cibule 1 ks
Olej olivový 8 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Rajčata 500 g
Sýr Čedar 150 g
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený stroužek česneku, nakrájenou papriku a smažíme vše 3 minuty. Přidáme chilli podle chuti a nakrájená rajčata a vše podusíme, dokud směs nezhoustne.
  2. Přidáme vývar a nakrájený chléb na kostičky a vaříme 15 minut, dokud polévka nezhoustne.
  3. Připravíme si česnekový chléb. Krajíce chleba (bagety) opečeme na středně rozpáleném grilu, každý krajíc pokapeme olejem, vetřeme do nich zbylý česnek, posypeme sýrem a 3 minuty necháme grilovat, dokud se sýr nerozpustí.
  4. Posypeme chilli a podáváme k polévce.