Rajčatová španělská polévka
Ingredience
Bageta |
4 krajíc |
Česnek |
5 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Chléb italský |
225 g |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Rajčata |
500 g |
Sýr Čedar |
150 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený stroužek česneku, nakrájenou papriku a smažíme vše 3 minuty. Přidáme chilli podle chuti a nakrájená rajčata a vše podusíme, dokud směs nezhoustne.
- Přidáme vývar a nakrájený chléb na kostičky a vaříme 15 minut, dokud polévka nezhoustne.
- Připravíme si česnekový chléb. Krajíce chleba (bagety) opečeme na středně rozpáleném grilu, každý krajíc pokapeme olejem, vetřeme do nich zbylý česnek, posypeme sýrem a 3 minuty necháme grilovat, dokud se sýr nerozpustí.
- Posypeme chilli a podáváme k polévce.