Polévka fazolová se slaninou a česnekem
Ingredience
Celer - nať |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé |
400 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
200 g |
Slanina vepřová |
225 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
100 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
7 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do rozpálené pánve vložíme dva plátky pokrájené slaniny a smažíme 4 minuty, dokud slanina nepustí tuk a nepropeče se. Poté dáme na talíř a necháme vychladnout.
- Do velkého hrnce dáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a olej. Smažíme 4 minuty. Nakrájíme zbývající slaninu a s česnekem ji přidáme do hrnce. Zakryjeme pokličkou a vaříme 2 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, vývar, uvařené fazole, tymián a rajčatový protlak. Zakryjeme pokličkou a vaříme 8 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a servírujeme. Každou porci posypeme křupavou slaninou a strouhaným sýrem.