Švédské masové kuličky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
85 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso, vejce, jemně nakrájenou cibuli, strouhanku a nasekaný kopr smícháme, dle chuti osolíme a opepříme.
- Ze směsi vytvoříme asi 20 ks kuliček, opečeme na oleji až zhnědnou. Ve výpeku rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a mícháme, po chvílï přilijeme vývar a mícháme do husté omáčky.
- Vrátíme kuličky, prohřejeme a podáváme posypané koprem.