Švédské masové kuličky

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 400 ml
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 85 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso, vejce, jemně nakrájenou cibuli, strouhanku a nasekaný kopr smícháme, dle chuti osolíme a opepříme.
  2. Ze směsi vytvoříme asi 20 ks kuliček, opečeme na oleji až zhnědnou. Ve výpeku rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a mícháme, po chvílï přilijeme vývar a mícháme do husté omáčky.
  3. Vrátíme kuličky, prohřejeme a podáváme posypané koprem.