Penne s krevetami a pernodem
Ingredience
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
225 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pernod |
40 ml |
Smetana čerstvá ke šlehání |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny penne |
350 g |
Vývar rybí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smetanu a rybí vývar vložíme do hluboké pánve a uvedeme do varu. Za stálého míchání vaříme při mírné teplotě 15 minut, až se tekutina vyvaří na polovinu. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- Do smetanové omáčky přidáme pernod a krevety, podle potřeby osolíme a opepříme. Krevety mírně prohřejeme. Těstoviny přelijeme omáčkou, přidáme kopr a důkladně promícháme. Podáváme posypané trochou nakrájeného kopru.