Penne s krevetami a pernodem

Ingredience


Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 225 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pernod 40 ml
Smetana čerstvá ke šlehání 200 ml
Sůl 1 špetka
Těstoviny penne 350 g
Vývar rybí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smetanu a rybí vývar vložíme do hluboké pánve a uvedeme do varu. Za stálého míchání vaříme při mírné teplotě 15 minut, až se tekutina vyvaří na polovinu. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  2. Do smetanové omáčky přidáme pernod a krevety, podle potřeby osolíme a opepříme. Krevety mírně prohřejeme. Těstoviny přelijeme omáčkou, přidáme kopr a důkladně promícháme. Podáváme posypané trochou nakrájeného kopru.