Rybí středozemní polévka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Filé rybí 450 g
Krevety tygří - loupané 225 g
Mušle slávky 450 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rozmarýn čerstvý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 špetka
Vývar rybí 4.25 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme ve velké pánvi olivový olej a cca 3 minuty na něm smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přilijeme vývar a uvedeme do varu.
  2. Čistou nití svážeme dohromady bobkový list a bylinky, svazek vložíme do pánve společně s mušlemi a rybou. Promícháme, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a 4 minuty vaříme, aby se rybí maso provařilo.
  3. Vyndáme bylinky a mušle, které se neotevřely. Dle chuti osolíme, opepříme a polévku naservírujeme do misek.
  4. Každou porci ozdobíme čerstvým tymiánem.