Rybí středozemní polévka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Filé rybí |
450 g |
Krevety tygří - loupané |
225 g |
Mušle slávky |
450 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 špetka |
Vývar rybí |
4.25 dl |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme ve velké pánvi olivový olej a cca 3 minuty na něm smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přilijeme vývar a uvedeme do varu.
- Čistou nití svážeme dohromady bobkový list a bylinky, svazek vložíme do pánve společně s mušlemi a rybou. Promícháme, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a 4 minuty vaříme, aby se rybí maso provařilo.
- Vyndáme bylinky a mušle, které se neotevřely. Dle chuti osolíme, opepříme a polévku naservírujeme do misek.
- Každou porci ozdobíme čerstvým tymiánem.