Polévka z tofu a hlávkovkého salátu

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát hlávkový 125 g
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 200 g
Vývar zeleninový 1.2 l
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tofu nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme tofu a osmahneme do hněda. Vyndáme tofu a necháme okapat. Přidáme nakrájenou mrkev, jarní cibulky, zázvorový kořen, smažíme 2 minuty.
  2. Přidáme zeleninový vývar, sherry, sójovou omáčku a cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Povaříme minutu.
  3. Pokrájíme hlávkový salát a polévku zamícháme, aby kousky salátu svraskly. Vrátíme do pánve tofu a prohřejeme. Osolíme a opepříme.
  4. Podáváme teplé.