Polévka z tofu a hlávkovkého salátu
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
125 g |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
200 g |
Vývar zeleninový |
1.2 l |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tofu nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme tofu a osmahneme do hněda. Vyndáme tofu a necháme okapat. Přidáme nakrájenou mrkev, jarní cibulky, zázvorový kořen, smažíme 2 minuty.
- Přidáme zeleninový vývar, sherry, sójovou omáčku a cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Povaříme minutu.
- Pokrájíme hlávkový salát a polévku zamícháme, aby kousky salátu svraskly. Vrátíme do pánve tofu a prohřejeme. Osolíme a opepříme.
- Podáváme teplé.