Cumberlandská omáčka s portským vínem
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr želírovací |
6 polévková lžíce |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý celý |
3 ks |
Pomeranče |
1 ks |
Rybíz červený |
250 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybíz omyjeme a kuličky otrháme. Mírně je rozmačkáme vidličkou a posypeme želírovacím cukrem. Pomeranč a citron důkladně omyjeme, z každého odřízneme cca 5 cm velký kus kůry. Nakrájíme na tenké nudličky.
- V hmoždíři roztlučeme pepř a hořčičná semínka. Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme.
- V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 4-5 min šalotku. Přidáme šťávu vymačkanou z citronu a pomeranče. Poté vmícháme rybíz, ochutíme roztlučeným kořením, worcesterem, vínem, solí, cayenským pepřem a na prudkém ohni cca 5 min povaříme.
- Omáčku necháme vychladit a podáváme ke steakům nebo roastbeefu.