Salát s řeřichou a červenou řepou
Ingredience
Červená řepa |
85 g |
Jablka |
2 ks |
Lněné semínko |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy bez pecky |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Řeřicha |
1 špetka |
Šťáva citrónová |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řeřichu, řepu nakrájenou na kousky a vypeckované olivy promícháme s trochou oleje s citronovou šťávou. Přidáme sůl a pepř.
- Salát na pomerančový způsob je ten, že řepu a olivy zaměníme dvěma oloupanými a rozpůlenými a na plátky nakrájenými pomeranči.
- Salát na jablečný způsob je ten, že řepu a olivy zaměníme dvěma na plátky nakrájenými jablky. Do zálivky k salátu dáme orestovaná kmínová semínka a trochu papriky.