Salát s řeřichou a červenou řepou

Ingredience


Červená řepa 85 g
Jablka 2 ks
Lněné semínko 0.5 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy bez pecky 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Řeřicha 1 špetka
Šťáva citrónová 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řeřichu, řepu nakrájenou na kousky a vypeckované olivy promícháme s trochou oleje s citronovou šťávou. Přidáme sůl a pepř.
  2. Salát na pomerančový způsob je ten, že řepu a olivy zaměníme dvěma oloupanými a rozpůlenými a na plátky nakrájenými pomeranči.
  3. Salát na jablečný způsob je ten, že řepu a olivy zaměníme dvěma na plátky nakrájenými jablky. Do zálivky k salátu dáme orestovaná kmínová semínka a trochu papriky.