Limetková kuřecí křidélka
Ingredience
Cibulka jarní |
50 g |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Kuřecí křídla |
1 kg |
Limetková šťáva |
60 ml |
Ocet rýžový |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 kávová lžička |
Cukr krupice |
60 ml |
Limetka |
2 ks |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Limetovou šťávu smícháme s octem, třinovým cukrem a se sójovou omáčkou, marinádou potřeme křídla a necháme marinovat.
- Ve woku rozpálíme olej a 15 minut v něm dozlatova a dokřupava smažíme kuřecí křídla. Přidáme jarní cibulku, smažíme ji minutu a poté přilijeme marinádu. Necháme ji prohřát a pak vše přesypeme do talíře.
- Do woku vložíme plátky limety a přidáme vodu. Přivedeme ji k varu, přimícháme cukr a ocet a vaříme, dokud se plátky neobalí hustou šťávou. Přidáme ke křídlům a zalijeme sirupem. Pokrm podáváme zastudena.