Limetková kuřecí křidélka

Ingredience


Cibulka jarní 50 g
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Kuřecí křídla 1 kg
Limetková šťáva 60 ml
Ocet rýžový 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 kávová lžička
Cukr krupice 60 ml
Limetka 2 ks
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Limetovou šťávu smícháme s octem, třinovým cukrem a se sójovou omáčkou, marinádou potřeme křídla a necháme marinovat.
  2. Ve woku rozpálíme olej a 15 minut v něm dozlatova a dokřupava smažíme kuřecí křídla. Přidáme jarní cibulku, smažíme ji minutu a poté přilijeme marinádu. Necháme ji prohřát a pak vše přesypeme do talíře.
  3. Do woku vložíme plátky limety a přidáme vodu. Přivedeme ji k varu, přimícháme cukr a ocet a vaříme, dokud se plátky neobalí hustou šťávou. Přidáme ke křídlům a zalijeme sirupem. Pokrm podáváme zastudena.