Penne rigate se šunkou a hráškem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hrášek mražený |
165 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olej olivový |
15 ml |
Penne rigate |
350 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana čerstvá ke šlehání |
175 ml |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
115 g |
Vývar slepičí |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Polovinu másla zahřejeme s olejem v hrnci. Jakmile začně máslo pěnit, nasypeme rozmražený hrášek a utřený stroužek česneku. Přilijeme kuřecí vývar.
- Přidáme nakrájenou petržel, osolíme a opepříme. Často mícháme, vaříme na mírném ohni 7 minut, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří.
- Přilijeme polovinu množství smetany a uvedeme do bodu varu. Vaříme, až omáčka zhoustne a dobře spojí hrášek. Odstavíme z plotny, vložíme parmskou šunku a dle chuti dokořeníme.
- Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
- Ihned po slití těstovin zahřejeme v hrnci, ve kterém se těstoviny vařily, zbylé máslo a smetanu. Přidáme těstoviny a promícháme, aby se těstoviny obalily smetanou. Nakonec přilijeme omáčku a ihned podáváme.