Penne rigate se šunkou a hráškem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hrášek mražený 165 g
Máslo čerstvé 25 g
Olej olivový 15 ml
Penne rigate 350 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana čerstvá ke šlehání 175 ml
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 115 g
Vývar slepičí 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polovinu másla zahřejeme s olejem v hrnci. Jakmile začně máslo pěnit, nasypeme rozmražený hrášek a utřený stroužek česneku. Přilijeme kuřecí vývar.
  2. Přidáme nakrájenou petržel, osolíme a opepříme. Často mícháme, vaříme na mírném ohni 7 minut, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří.
  3. Přilijeme polovinu množství smetany a uvedeme do bodu varu. Vaříme, až omáčka zhoustne a dobře spojí hrášek. Odstavíme z plotny, vložíme parmskou šunku a dle chuti dokořeníme.
  4. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
  5. Ihned po slití těstovin zahřejeme v hrnci, ve kterém se těstoviny vařily, zbylé máslo a smetanu. Přidáme těstoviny a promícháme, aby se těstoviny obalily smetanou. Nakonec přilijeme omáčku a ihned podáváme.