Nákyp s třešněmi

Ingredience


Citronová kůra 10 g
Cukr krupice 100 g
Hřebíček 1 špetka
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 120 g
Mouka polohrubá 20 g
Skořice mletá 1 špetka
Strouhanka 80 g
Třešně 200 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 80g másla smícháme s cukrem a žloutky a ušleháme do bělavé pěny.
  2. Přidáme nastrouhanou kůru, koření a mandle.
  3. Do směsi přimícháme strouhanku.
  4. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a vmícháme k těstu.
  5. Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto do ní nalijeme, povrch poklademe vypeckovanými třešněmi.
  6. Pečeme ve vodní lázni 45 minut při teplotě 180°C.