Nákyp s třešněmi
Ingredience
Citronová kůra |
10 g |
Cukr krupice |
100 g |
Hřebíček |
1 špetka |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka polohrubá |
20 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Strouhanka |
80 g |
Třešně |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 80g másla smícháme s cukrem a žloutky a ušleháme do bělavé pěny.
- Přidáme nastrouhanou kůru, koření a mandle.
- Do směsi přimícháme strouhanku.
- Bílky vyšleháme v tuhý sníh a vmícháme k těstu.
- Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto do ní nalijeme, povrch poklademe vypeckovanými třešněmi.
- Pečeme ve vodní lázni 45 minut při teplotě 180°C.