Vepřové s čínským zelím
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
50 g |
Houby Shitake sušené |
30 g |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Kaštany jedlé |
50 g |
Kukuřice |
150 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 kávová lžička |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Vepřová kýta |
400 g |
Zázvor celý |
15 g |
Zelí čínské |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso nakrájíme na široké nudličky. Houby namočíme.
- Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a během 30 sekund v něm osmažíme česnek, zázvor a jarní cibulku. Vložíme maso a houby a smažíme je, dokud maso nezmění barvu (5 minut). Vše vyndáme z woku.
- Ve woku rozpálíme zbytek oleje a minutu v něm smažíme čínské zelí, mladou kukuřici a jedlé kaštany. Vše osolíme, opepříme a na závěr přilijeme vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelí nezačne měknout
- Do woku nasypeme vepřové maso a přilijeme ústřicovou omáčku, sójovou omáčku a sezamový olej. V troše vody rozpustíme maizenu a přimícháme ji do směsi a horké podáváme.