Vepřové s čínským zelím

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 50 g
Houby Shitake sušené 30 g
Hovězí vývar základní 200 ml
Kaštany jedlé 50 g
Kukuřice 150 g
Maizena - kukuřičný škrob 2 kávová lžička
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Olej sezamový 2 kávová lžička
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 1 polévková lžíce
Sůl 5 g
Vepřová kýta 400 g
Zázvor celý 15 g
Zelí čínské 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na široké nudličky. Houby namočíme.
  2. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a během 30 sekund v něm osmažíme česnek, zázvor a jarní cibulku. Vložíme maso a houby a smažíme je, dokud maso nezmění barvu (5 minut). Vše vyndáme z woku.
  3. Ve woku rozpálíme zbytek oleje a minutu v něm smažíme čínské zelí, mladou kukuřici a jedlé kaštany. Vše osolíme, opepříme a na závěr přilijeme vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelí nezačne měknout
  4. Do woku nasypeme vepřové maso a přilijeme ústřicovou omáčku, sójovou omáčku a sezamový olej. V troše vody rozpustíme maizenu a přimícháme ji do směsi a horké podáváme.