Rajčatová omáčka s olivami

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cibule 60 g
Olej olivový extra panenský 50 ml
Olivy černé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 30 ml
Rajčata 600 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky.
  2. Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak.
  3. Necháme hodinu vařit.
  4. Olivy pokrájíme na drobnější kousky, smícháme s olejem a pokrájenou cibulí.
  5. Protlak odstavíme z plotny a vmícháme směs z oliv.
  6. Vhodnou přílohou jsou například vařené těstoviny.