Rajčatová omáčka s olivami
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cibule |
60 g |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Olivy černé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
30 ml |
Rajčata |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky.
- Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak.
- Necháme hodinu vařit.
- Olivy pokrájíme na drobnější kousky, smícháme s olejem a pokrájenou cibulí.
- Protlak odstavíme z plotny a vmícháme směs z oliv.
- Vhodnou přílohou jsou například vařené těstoviny.