Pomazánka z vařeného uzeného a hovězího masa
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Česnek |
2 stroužek |
Hovězí maso vařené |
300 g |
Hovězí vývar základní |
30 ml |
Křen |
0.5 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
3 ks |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Uzené maso vařené |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vařené hovězí maso spolu se slaninou a česnekem umeleme na masovém strojku. Vařené uzené maso jemně pokrájíme. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme okurky, omytý křen jemně nastrouháme. Vše dobře promícháme v míse, přisypeme mletou papriku a špetku soli. Je-li pomazánka příliš tuhá, lze ji zředit vývarem z hovězího masa.