Ragú z jehněčího a artyčoků
Ingredience
Artyčoky |
200 g |
Brambory |
200 g |
Cibule |
180 g |
Jehněčí plec |
1500 g |
Kmín celý |
2 špetka |
Koriandr čerstvý |
6 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 95 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- Maso očistíme, pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme.
- Olej rozehřejeme a osmažíme na něm maso a cibuli.
- Restujeme 15 minut.
- Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, rajčata pokrájíme na plátky.
- Rajčata, brambory a maso přendáme do hrnce, přidáme pokrájené artyčoky, 200ml vody a koriandr.
- Vše pečeme při 180°C 80 minut.