Ragú z jehněčího a artyčoků

Ingredience


Artyčoky 200 g
Brambory 200 g
Cibule 180 g
Jehněčí plec 1500 g
Kmín celý 2 špetka
Koriandr čerstvý 6 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 200 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
  2. Maso očistíme, pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme.
  3. Olej rozehřejeme a osmažíme na něm maso a cibuli.
  4. Restujeme 15 minut.
  5. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, rajčata pokrájíme na plátky.
  6. Rajčata, brambory a maso přendáme do hrnce, přidáme pokrájené artyčoky, 200ml vody a koriandr.
  7. Vše pečeme při 180°C 80 minut.