Jehněčí kýta vařená ve vývaru

Ingredience


Brambory 1000 g
Cibule 120 g
Hřebíček 2 g
Jehněčí kýta 1500 g
Kedlubna 200 g
Mrkev kořen 500 g
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel - nať 6 g
Pórek 400 g
Sůl 3 špetka
Tymián čerstvý 4 g
Voda pitná 4000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kýtu ovážeme čistou utěrkou, zajistíme nití.
  2. Zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky.
  3. Zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme 4l vody, přidáme koření a bylinky.
  4. Uvedeme k varu a vaříme 60 minut.
  5. Poté přidáme oloupané a pokrájené brambory a vaříme ještě 40 minut.
  6. Pak vložíme do vývaru kýtu a vaříme 40 minut.
  7. Uvařené maso pokrájíme na plátky a ihned servírujeme se zeleninou.