Jehněčí kýta vařená ve vývaru
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Cibule |
120 g |
Hřebíček |
2 g |
Jehněčí kýta |
1500 g |
Kedlubna |
200 g |
Mrkev kořen |
500 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Pórek |
400 g |
Sůl |
3 špetka |
Tymián čerstvý |
4 g |
Voda pitná |
4000 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kýtu ovážeme čistou utěrkou, zajistíme nití.
- Zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky.
- Zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme 4l vody, přidáme koření a bylinky.
- Uvedeme k varu a vaříme 60 minut.
- Poté přidáme oloupané a pokrájené brambory a vaříme ještě 40 minut.
- Pak vložíme do vývaru kýtu a vaříme 40 minut.
- Uvařené maso pokrájíme na plátky a ihned servírujeme se zeleninou.