Grilovací mix

Ingredience


Cibule 300 g
Jehněčí plec 500 g
Ledvinky jehněčí 300 g
Lilek 500 g
Olej stolní 50 ml
Pepř černý mletý 3 špetka
Rajčata 150 g
Rozmarýn čerstvý 2 špetka
Sůl 3 špetka
Tymián čerstvý 2 špetka
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme a pokrájíme na menší kousky, přimícháme jednu pokrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, sůl a pepř.
  2. Necháme marinovat 60 minut.
  3. Slaninu pokrájíme na proužky, marinované maso napichujeme na špejle, prokládáme slaninou.
  4. Zbytek zeleniny očistíme, rajčata a cibuli rozpůlíme, lilky pokrájíme na silnější plátky.
  5. Zeleninu osolíme a opepříme a dáme na gril společně se špízy.
  6. Špízy grilujeme pět minut z každé strany, zeleninu deset, rajčata neotáčíme.