Grilovací mix
Ingredience
Cibule |
300 g |
Jehněčí plec |
500 g |
Ledvinky jehněčí |
300 g |
Lilek |
500 g |
Olej stolní |
50 ml |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Rajčata |
150 g |
Rozmarýn čerstvý |
2 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Tymián čerstvý |
2 špetka |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso očistíme a pokrájíme na menší kousky, přimícháme jednu pokrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, sůl a pepř.
- Necháme marinovat 60 minut.
- Slaninu pokrájíme na proužky, marinované maso napichujeme na špejle, prokládáme slaninou.
- Zbytek zeleniny očistíme, rajčata a cibuli rozpůlíme, lilky pokrájíme na silnější plátky.
- Zeleninu osolíme a opepříme a dáme na gril společně se špízy.
- Špízy grilujeme pět minut z každé strany, zeleninu deset, rajčata neotáčíme.