Ravioly se smržovou smetanou
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Smrže sušené |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Ravioli |
500 g |
Víno bílé |
6 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené smrže necháme nabobtnat ve vlažné vodě. Ravioly uvaříme v osolené vodě al dente.
- Mezitím rozpálíme máslo a orestujeme na něm nasekanou šalotku. Přidáme najemno nasekané žampiony a podusíme. Poté přilijeme výluh ze smržů a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Vmícháme smetanu a smrže a zvolna ještě asi 5minut provaříme. Omáčku ochutíme pepřem.
- Ravioly scedíme a podáváme přelité omáčkou.