Ravioly se smržovou smetanou

Ingredience


Máslo čerstvé 40 g
Pepř bílý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Smrže sušené 15 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Ravioli 500 g
Víno bílé 6 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené smrže necháme nabobtnat ve vlažné vodě. Ravioly uvaříme v osolené vodě al dente.
  2. Mezitím rozpálíme máslo a orestujeme na něm nasekanou šalotku. Přidáme najemno nasekané žampiony a podusíme. Poté přilijeme výluh ze smržů a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Vmícháme smetanu a smrže a zvolna ještě asi 5minut provaříme. Omáčku ochutíme pepřem.
  3. Ravioly scedíme a podáváme přelité omáčkou.