Burgundské hovězí

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cibule 180 g
Cibule perlová 200 g
Hovězí plec 1100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Mrkev kořen 180 g
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 3 špetka
Víno červené 1000 ml
Voda pitná 500 ml
Vývar telecí 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme společně s masem na 2 cm velké kousky. Promícháme, zalijeme vínem, přidáme svazek bylinek a necháme marinovat 24 hodin v chladu.
  2. 30 ml oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm zeleninu z marinády. Maso osmažíme dozlatova na zbytku oleje, přidáme ke smažené zelenině, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 5 minut.
  3. Marinádu uvedeme k varu, necháme povařit 30 minut a přilijeme ji k masu a zelenině. Přidáme bylinky, 400 ml vývaru, sůl a pepř a zakryté dusíme 120 minut.
  4. Maso vyjmeme, do omáčky přimícháme zbytek vývaru a necháme 10 minut povařit. Cibulky uvaříme ve vroucí vodě. Slaninu pokrájíme na drobnější kousky, spaříme ve vroucí vodě a spolu s cibulkou přimícháme do omáčky.