Burgundské hovězí
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cibule |
180 g |
Cibule perlová |
200 g |
Hovězí plec |
1100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g |
Mrkev kořen |
180 g |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Víno červené |
1000 ml |
Voda pitná |
500 ml |
Vývar telecí |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 170 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme společně s masem na 2 cm velké kousky. Promícháme, zalijeme vínem, přidáme svazek bylinek a necháme marinovat 24 hodin v chladu.
- 30 ml oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm zeleninu z marinády. Maso osmažíme dozlatova na zbytku oleje, přidáme ke smažené zelenině, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 5 minut.
- Marinádu uvedeme k varu, necháme povařit 30 minut a přilijeme ji k masu a zelenině. Přidáme bylinky, 400 ml vývaru, sůl a pepř a zakryté dusíme 120 minut.
- Maso vyjmeme, do omáčky přimícháme zbytek vývaru a necháme 10 minut povařit. Cibulky uvaříme ve vroucí vodě. Slaninu pokrájíme na drobnější kousky, spaříme ve vroucí vodě a spolu s cibulkou přimícháme do omáčky.