Hovězí se solí

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Celer - nať 160 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 180 g
Hovězí kýta 1500 g
Hovězí plec 1000 g
Hřebíček 2 g
Kedlubna 200 g
Kosti hovězí morkové 400 g
Mrkev kořen 300 g
Pepř černý celý 4 g
Pórek 400 g
Sůl 20 g
Voda pitná 3000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut.
  2. Přidáme morkové kosti a vaříme dalších 30 minut.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a přidáme s pokrájeným pórkem k vařícímu se masu.
  4. Přidáme oloupané a rozčtvrcené kedlubny, pokrájenou celerovou nať, svazek bylin a koření.
  5. Přisypeme sůl a uvedeme k varu.
  6. Vaříme 135 minut.
  7. Maso servírujeme s povařenou zeleninou a trochou vývaru.