Hovězí se solí
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Celer - nať |
160 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
180 g |
Hovězí kýta |
1500 g |
Hovězí plec |
1000 g |
Hřebíček |
2 g |
Kedlubna |
200 g |
Kosti hovězí morkové |
400 g |
Mrkev kořen |
300 g |
Pepř černý celý |
4 g |
Pórek |
400 g |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
3000 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 195 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut.
- Přidáme morkové kosti a vaříme dalších 30 minut.
- Cibuli a česnek oloupeme a přidáme s pokrájeným pórkem k vařícímu se masu.
- Přidáme oloupané a rozčtvrcené kedlubny, pokrájenou celerovou nať, svazek bylin a koření.
- Přisypeme sůl a uvedeme k varu.
- Vaříme 135 minut.
- Maso servírujeme s povařenou zeleninou a trochou vývaru.