Hovězí vařené na niti
Ingredience
Celer - nať |
90 g |
Cibule |
180 g |
Hovězí svíčková |
1200 g |
Hřebíček |
2 g |
Mrkev kořen |
180 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Pórek |
200 g |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
2500 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky.
- Přisypeme koření a přidáme bylinky.
- Zalijeme vodou a přisypeme sůl.
- Uvedeme k varu a vaříme 50 minut.
- Poté vložíme maso na jednom konci pevně ovázaném nití.
- Zavěsíme na vařečku položenou přes hrnec.
- Vaříme 20 minut.
- Vařené maso servírujeme pokrájené na plátky s oblohou z vařené zeleniny.