Hovězí vařené na niti

Ingredience


Celer - nať 90 g
Cibule 180 g
Hovězí svíčková 1200 g
Hřebíček 2 g
Mrkev kořen 180 g
Pepř černý celý 3 g
Pórek 200 g
Sůl 20 g
Voda pitná 2500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky.
  2. Přisypeme koření a přidáme bylinky.
  3. Zalijeme vodou a přisypeme sůl.
  4. Uvedeme k varu a vaříme 50 minut.
  5. Poté vložíme maso na jednom konci pevně ovázaném nití.
  6. Zavěsíme na vařečku položenou přes hrnec.
  7. Vaříme 20 minut.
  8. Vařené maso servírujeme pokrájené na plátky s oblohou z vařené zeleniny.