Telecí v zeleninové omáčce
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cibule |
180 g |
Cibule perlová |
200 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Cukr moučkový |
30 g |
Hřebíček |
2 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g |
Mrkev kořen |
180 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Petržel - nať |
6 g |
Pórek |
200 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
6 špetka |
Telecí plec |
1300 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1900 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké.
- Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu.
- Vaříme 15 minut.
- Očistíme cibuli a mrkev a pokrájíme na menší kousky.
- Bylinky, zeleninu a koření přidáme k masu.
- Osolíme a vaříme dalších 90 minut.
- Očistíme žampiony a cibulky, zalijeme 400ml vody, přidáme cukr, citronovou šťávu, 30g másla a špetku soli.
- Povaříme 20 minut.
- Zbytek másla necháme rozpustit na pánvi, přimícháme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit.
- Jíšku vmícháme do omáčky, ze které jsme odstranili svazek bylin, pórek a mrkev.
- Přimícháme smetanu a žloutek.
- Přisypeme cibulky a žampiony.
- Servírujeme posypané sekanou petrželí.