Telecí v zeleninové omáčce

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cibule 180 g
Cibule perlová 200 g
Citronová šťáva 40 ml
Cukr moučkový 30 g
Hřebíček 2 g
Máslo čerstvé 130 g
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Mrkev kořen 180 g
Pepř černý celý 2 g
Petržel - nať 6 g
Pórek 200 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 6 špetka
Telecí plec 1300 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1900 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké.
  2. Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu.
  3. Vaříme 15 minut.
  4. Očistíme cibuli a mrkev a pokrájíme na menší kousky.
  5. Bylinky, zeleninu a koření přidáme k masu.
  6. Osolíme a vaříme dalších 90 minut.
  7. Očistíme žampiony a cibulky, zalijeme 400ml vody, přidáme cukr, citronovou šťávu, 30g másla a špetku soli.
  8. Povaříme 20 minut.
  9. Zbytek másla necháme rozpustit na pánvi, přimícháme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit.
  10. Jíšku vmícháme do omáčky, ze které jsme odstranili svazek bylin, pórek a mrkev.
  11. Přimícháme smetanu a žloutek.
  12. Přisypeme cibulky a žampiony.
  13. Servírujeme posypané sekanou petrželí.