Borůvková polévka s červeným vínem
Ingredience
Borůvky |
250 g |
Cukr krupice |
70 g |
Džus jeřabinový |
350 ml |
Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce |
Skořice celá |
1 ks |
Smetana sladká 12% |
125 ml |
Víno červené |
250 ml |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce dáme jeřabinovou šťávu, víno, 1 ks celé skořice, cukr a zvolna vaříme cca 15 minut.
- Přidáme borůvky, několik jich necháme stranou na zdobení. Vaříme cca 5 minut.
- Zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě cca 3 minuty povaříme.
- Vyndáme skořici a necháme trochu zchladnout. Přidáme obě smetany, promícháme a necháme vychladit.
- Na talíři zdobíme čerstvými borůvkami.