Borůvková polévka s červeným vínem

Ingredience


Borůvky 250 g
Cukr krupice 70 g
Džus jeřabinový 350 ml
Mouka kukuřičná 1 polévková lžíce
Skořice celá 1 ks
Smetana sladká 12% 125 ml
Víno červené 250 ml
Voda pitná 3 polévková lžíce
Zakysaná smetana 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme jeřabinovou šťávu, víno, 1 ks celé skořice, cukr a zvolna vaříme cca 15 minut.
  2. Přidáme borůvky, několik jich necháme stranou na zdobení. Vaříme cca 5 minut.
  3. Zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě cca 3 minuty povaříme.
  4. Vyndáme skořici a necháme trochu zchladnout. Přidáme obě smetany, promícháme a necháme vychladit.
  5. Na talíři zdobíme čerstvými borůvkami.