Telecí kotlety se smetanovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
60 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
2 špetka |
Telecí kotlety |
1020 g |
Víno červené |
80 ml |
Vývar telecí |
80 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso osolíme, opepříme a osmahneme 4 minuty z každé strany na rozpáleném másle. Osmažené maso vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli a víno. Uvedeme k varu a necháme povařit 2 minuty.
- Poté vlijeme vývar, smetanu a vaříme 3 minuty. Osolíme, opepříme a omáčkou přelijeme maso. Ihned servírujeme.