Hovězí pečeně s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Hovězí svíčková |
1500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Rajčata |
50 g |
Sůl |
3 špetka |
Tymián čerstvý |
50 g |
Vývar telecí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem. Pečeme při 230 °C 15 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 45 minut.
- Pečeni vyjmeme z trouby a zakryjeme alobalem. Do pekáče přilijeme vývar, přidáme pokrájená rajčata a vaříme 5 minut. Poté osolíme, opepříme a přimícháme máslo.
- Plátky masa servírujeme s omáčkou.