Hovězí pečeně s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Hovězí svíčková 1500 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej arašídový (podzemnicový) 40 ml
Pepř černý mletý 3 špetka
Rajčata 50 g
Sůl 3 špetka
Tymián čerstvý 50 g
Vývar telecí 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem. Pečeme při 230 °C 15 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 45 minut.
  2. Pečeni vyjmeme z trouby a zakryjeme alobalem. Do pekáče přilijeme vývar, přidáme pokrájená rajčata a vaříme 5 minut. Poté osolíme, opepříme a přimícháme máslo.
  3. Plátky masa servírujeme s omáčkou.