Studená jablečná polévka s kari

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Jablka 750 g
Jogurt bílý 100 g
Kari koření 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Máta 1 ks
Mléko polotučné 100 ml
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 1 g
Vývar zeleninový 900 ml
Chutney mangové 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, nesmí změnit barvu. Přidáme kari a ještě cca 2 minuty mícháme.
  2. Přidáme vývar, oloupaná, jádřinců zbavená a nahrubo nakrájená kyselejší jablka a pod pokličkou vaříme cca 7 minut do změknutí jablek. Přidáme mangové chutney, šťávu z 1/2 citronu a rozmixujeme.
  3. Vložíme nadrobno nasekanou část lístků čerstvé máty, sůl, pepř a vychladíme.
  4. Před podáváním zašleháme jogurt. Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme trochu mléka. Na talíři zdobíme čerstvými lístky máty.