Studená jablečná polévka s kari
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Jablka |
750 g |
Jogurt bílý |
100 g |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Máta |
1 ks |
Mléko polotučné |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
1 g |
Vývar zeleninový |
900 ml |
Chutney mangové |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, nesmí změnit barvu. Přidáme kari a ještě cca 2 minuty mícháme.
- Přidáme vývar, oloupaná, jádřinců zbavená a nahrubo nakrájená kyselejší jablka a pod pokličkou vaříme cca 7 minut do změknutí jablek. Přidáme mangové chutney, šťávu z 1/2 citronu a rozmixujeme.
- Vložíme nadrobno nasekanou část lístků čerstvé máty, sůl, pepř a vychladíme.
- Před podáváním zašleháme jogurt. Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme trochu mléka. Na talíři zdobíme čerstvými lístky máty.