Slepičí ragú

Ingredience


Cibule 60 g
Houby čerstvé 250 g
Kedlubna 160 g
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 120 g
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1500 g
Slepice 500 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 150 ml
Vývar slepičí 450 ml
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu omyjme, očistíme a pokrájíme na menší kousky.
  2. Přendáme do hrnce, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme bylinky.
  3. Vše podlijeme vývarem a vínem a přiklopené vaříme 90 minut.
  4. Uvařenou zeleninu vyjmeme z vývaru, rozmixujeme a vrátíme zpět.
  5. Houby pokrájíme a orestujeme na rozpáleném másle a přidáme do omáčky.
  6. Smetanu smícháme se žloutky, dobře rozmícháme a opatrně zamícháme do omáčky.