Slepičí ragú
Ingredience
Cibule |
60 g |
Houby čerstvé |
250 g |
Kedlubna |
160 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
120 g |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1500 g |
Slepice |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar slepičí |
450 ml |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 105 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu omyjme, očistíme a pokrájíme na menší kousky.
- Přendáme do hrnce, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme bylinky.
- Vše podlijeme vývarem a vínem a přiklopené vaříme 90 minut.
- Uvařenou zeleninu vyjmeme z vývaru, rozmixujeme a vrátíme zpět.
- Houby pokrájíme a orestujeme na rozpáleném másle a přidáme do omáčky.
- Smetanu smícháme se žloutky, dobře rozmícháme a opatrně zamícháme do omáčky.